Waarvoor staat EPB-verslaggeving?

EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Om een groene toekomst aan onze kinderen te bieden, is in Vlaanderen vanaf 1 januari 2006 de energieprestatieregelgeving van kracht. Concreet houdt dit in dat elke nieuwbouwwoning, verbouwing en uitbreiding vanaf 2006 verplicht moet voldoen aan alle EPB-eisen. Deze eisen hebben betrekking op het energieverbruik, de isolatie… En de ventilatie. Sinds 2016 is het namelijk verplicht een ventilatieverslaggever aan te stellen voor nieuwbouw of ingrijpende renovatie van residentiële wooneenheden.

Het EPB-verslag geeft het E-peil en K-peil van de woning weer en moet altijd worden opgemaakt door een onafhankelijk EPB-verslaggever. Doe daarom beroep op Zenga, erkende en professionele partner voor EPB-verslaggeving sinds 2006. Wij berekenen jouw E-peil!

Wil je een woning verhuren of verkopen die dateert van voor 2006? Dan is een EPC-certificaat verplicht.

EPB-verslaggeving

EPB-verslaggeving bij studiebureau Zenga

Zenga voert EPB-studies uit voor zowel nieuwbouw, verbouwing als een uitbreiding. Voordelig, snel en conform de wetgeving. Wij stellen niet alleen het EPB-verslag nauwkeurig op, maar staan je bij met raad en daad. Zo beslis je zelf actief mee in de aanpak en sturing van het resultaat. Zeer belangrijk als de energiefactuur op het einde van de rit op jouw bord belandt.

Van een eerste voorberekening, het overmaken van de startverklaring tot de opmaak en overhandiging van het eindverslag: bij Zenga verloopt elke EPB-verslaggeving vlot en gestructureerd. Wij houden je bovendien op de hoogte van de technische aspecten en leggen het EPB-verslag uit in een heldere taal.

Voldoet de woning niet aan de EPB-eisen? We laten je niet in de kou, maar adviseren graag over mogelijke alternatieven.

EPB-verslag nodig in Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg? Bij Zenga moet je zijn. Vraag nu een gratis offerte op maat en bouw zonder zorgen.

Ga samen met Zenga voor BEN-woning

Bijna Energieneutraal Bouwen

Om onze woningen energiezuiniger te maken, zullen de EPB-eisen enkel strenger worden. Daarom is tijdig investeren in energiezuinige maatregelen belangrijk. Niet enkel voor het milieu, maar evengoed voor je energiefactuur. Kies daarom voor BEN-bouwen, of ‘bijna-energieneutraal’ bouwen.

BEN-woningen worden gekenmerkt door een laag energieverbruik Vanaf 2021 zijn de BEN-eisen de standaard voor alle nieuwbouwwoningen in heel Vlaanderen. Jouw voordeel? Een lage energiefactuur én extra financiële beloningen.

Meer weten over Ben-wonen?

Contacteer ons nu en vraag advies