Vanaf 2016 ventilatieverslaggeving verplicht bij bouwaanvraag

Sinds 1 januari 2016 ben je verplicht een ventilatieverslaggever aan te stellen bij elke bouwaanvraag voor een woning. En dit zowel voor nieuwbouw als ingrijpende renovatie van residentiële wooneenheden. Waarom? Omdat de Vlaamse overheid nog meer wil inzetten op hoogwaardige luchtkwaliteit en een gezond binnenklimaat in woningen.

Een ventilatiesysteem voor nieuwbouw was al verplicht, maar nu dus ook het ventilatieverslag, als onderdeel van de EPB-verslaggeving van je woning.

Professionele ventilatieverslaggevers bij Zenga

Bouwplannen? Doe beroep op een erkend studiebureau met de nodige expertise, de juiste apparatuur en ervaring op vlak van ventilatieverslaggeving en ga voor Zenga. Onze ervaren ventilatieverslaggevers hebben de wettelijke verplichte opleidingen gevolgd om voor elke bouwaanvraag een nauwkeurig en correct ventilatieverslag op te stellen.

Het verplichte ventilatieverslag bestaat altijd uit 2 delen. Een ventilatievoorontwerp (VVO) enerzijds, en een ventilatieprestatieverslag (VPV) anderzijds. Voor de start van de werken stelt onze ventilatieverslaggever voor jou het ventilatievoorontwerp op en dient het samen in met de EPB-startverklaring. Het ventilatieprestatieverslag volgt na de uitvoering van alle werken. Zo ben je volledig in orde met de wetgeving en slaap je op beide oren.

Lees meer over de verplichte EPB-verslaggeving, EPC-verslaggeving en veiligheidscoördinatie voor jouw woning of neem contact op.

Ventilatieverslag

Ventilatieverslag laten opstellen ?

Ventilatieverslag laten opstellen in Antwerpen, Limburg of Vlaams Brabant? Vraag nu gratis een offerte op maat. Zenga: jouw erkende partner voor ventilatieverslaggeving.

Contacteer ons nu