Wat is veiligheidscoördinatie?

Veiligheidscoördinatie

Op elke bouwwerf is veiligheid van primordiaal belang. Om het welzijn van alle werknemers te garanderen, en arbeidsongevallen tot een minimum te reduceren, ben je daarom sinds 2001 wettelijk verplicht een veiligheidscoördinator aan te stellen bij 2 of meer aannemers gelijktijdig of achtereenvolgend op eenzelfde werf.

De veiligheidscoördinator ziet toe op de veiligheid van je bouwproject en geeft je het nodige advies. Ook als de verschillende aannemers nooit op hetzelfde moment actief zijn op de bouwplaats moet je een veiligheidscoördinator oproepen. Let op: je zit sneller aan meerdere aannemers dan je denkt!

Wil je weten of een veiligheidscoördinatie verplicht is voor jouw project? Contacteer ons nu.

Veiligheidscoördinatie bij Zenga

Een bouwproject zonder zorgen?

Laat de veiligheidscoördinatie voor jouw werf uitvoeren door een ervaren en erkende partner en vertrouw op Zenga. Onze veiligheidscoördinatoren hebben de nodige wettelijk verplichte opleidingen gevolgd en komen graag langs, vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoeringfase. Zo verminder we het risico op ongevallen en bespaar jij op onnodige kosten.

Tijdens de veiligheidscoördinatie voorziet onze veiligheidscoördinator het volgende:

  • Veiligheids- en gezondheidsplan (ontwerpfase)
  • Coördinatiedagboek
  • Postinterventiedossier (PID)

Het postinterventiedossier bevat documenten die je nodig hebt bij latere onderhouds- en renovatiewerken en is noodzakelijk bij een eventuele verkoop.

Erkend studiebureau Zenga waakt over de veiligheid van jouw bouwwerf.

EPB-verslag en veiligheidscoördinatie samen laten uitvoeren door Zenga?

Dat kan! Contacteer ons nu of vraag een gratis offerte op maat.

Contacteer ons nu